Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Καλιτσούνια με μέλι 

 Υλικά:
1 σφηνάκι λάδι
1 σφηνάκι τσικουδιά
2 σφηνάκια γάλα
1 ποτήρι νερό (περίπου 300ml)
μια πρέζα αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 500gr).
Για τη γέμιση:
250gr μυζήθρα
250gr ανθότυρο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο κορν φλάουρ

Παρασκευή:
1. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρειαστούμε.
2. Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το λάδι την τσικουδιά, το γάλα, αλάτι και νερό τα ανακατεύουμε λίγο με το χέρι μας και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
3. Ρίχνουμε αλεύρι μέχρι η ζύμη που θα έχουμε να σταματήσει να κολλάει.
4. Κάνουμε την ζύμη μας μια μπάλα την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μίση ωρίτσα.
5. Ανοίγουνε την ζύμη μας σε λεπτό φύλο.
6. Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού από τη γέμιση και τα βάζουμε στη σειρά πάνω στο φύλλο με 2 δάχτυλα απόσταση το ένα από το άλλο.
7. Ανασηκώνουμε και τυλίγουμε την ζύμη σαν ρόλο 2 φόρες γύρω από την γέμιση και κόβουμε.
8. Κόβουμε κατά μήκος του φύλου και ανάμεσα σε 2 μπαλάκια γέμισης. Πατάμε τις άκρες να κλείσουν καλά για να μην χυθεί η γέμιση στο τηγάνι.
9. Αφήνουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, τα αφήνουμε σε αποροφητικο χαρτί για λίγο.
10. Τα βάζουμε σε πιάτο και τα περιχύνουμε με μέλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν εχω χρόνο φτιάχνω πολλά, τα βάζω στην κατάψυξη και όποτε έχουμε απρόσμενους επισκέπτες άπλα τα τηγανίζω και έτοιμα.... 
Είναι παραδοσιακό χανιώτικο κέρασμα, βγαίνει μετά το φαγητό στο τραπέζι.

Αποτέλεσμα εικόνας για καλτσουνια με μυζήθρα