Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΦΑΡΑΓΓΙΑ

Φαράγγι Κουρταλιώτη Φαράγγι Κουρταλιώτη
Το φαράγγι του Κουρταλιώτη ή Κουρταλιώτικο βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου, 22km από την πόλη του Ρεθύμνου και έχει μήκος 3km. Είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά αξιοθέατα του Ρεθύμνου. Ξεκινάει από το χωριό Κοξαρέ και ρέει ανάμεσα στα βουνά Κουρούπα (984 μ) και Ξηρό Όρος (904μ). Οι τεράστιες βραχώδεις πλαγιές του φαραγγιού φθάνουν τα 600 μέτρα και είναι γεμάτες ανοίγματα και σπηλιές, όπου ζουν σημαντικά είδη πανίδας.
Φαράγγι Κοτσυφού

Φαράγγι Κοτσυφού
Το φαράγγι του Κοτσυφού ξεκινάει από το χωριό Κάνεβος και καταλήγει στον Πλακιά. Στο σημείο της αφετηρίας του είναι πολύ στενό με πλάτος περίπου 10μ. το οποίο σταδιακά γίνεται ρεματιά πλάτους 600μ.



Φρατιανό ΦαράγγιΦρατιανό Φαράγγι
Το Φρατιανό Φαράγγι αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαράγγια του Νομού Ρεθύμνου και διέρχεται παράλληλα με το Κουρταλιώτικο Φαράγγι, διασχίζοντας το Ξηρό Όρος. Η είσοδος του βρίσκεται 23km νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου δίπλα στο χωριό Φρατί και η έξοδος του βρίσκεται κοντά στην έξοδο του Κουρταλιώτικου φαραγγιού.



Φαράγγι Μούντρου, Φαράγγι Βιλανδρέδο (Κολλητά)
Φαράγγι Βιλανδρέδο (Κολλητά)
Τα Κολλητά Φαράγγια βρίσκονται στην περιοχή της πανέμορφης Αργυρούπολης, περίπου 22 χλμ νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου. Ονομάζονται έτσι καθώς αποτελούνται από δύο παράλληλα φαράγγια, τα οποία καταλήγουν στην περιοχή Κάτω Πόρος της Αργυρούπολης.



Φαράγγι Καρανταλέ
Φαράγγι ΚαρανταλέΤο Καρανταλιώτικο Φαράγγι βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Ρεθύμνου και παίρνει το όνομα του από τον εγκαταλελειμμένο σήμερα οικισμό της Καρανταλέ, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο του.





Φαράγγι Αρκαδίου
Φαράγγι Αρκαδίου
Το Αρκαδιώτικο φαράγγι ξεκινά βόρεια από τη Μονή Αρκαδίου και μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή 2 ωρών (σε πολλά απροσπέλαστα σημεία παράλληλα από το φαράγγι) καταλήγει στο χωριό Πίκρης όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σημαντικά βενετσιάνικα αρχιτεκτονικά μνημεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου