Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Φορτέτζα

Η Φορτέτζα είναι το οχυρό στο Ρέθυμνο και έχει μήκος 1.307 μέτρα. Είναι το πιο εντυπωσιακό κτίσμα στην πόλη του Ρεθύμνου, πάνω στο λόφο με εντυπωσιακή θέα στο λιμάνι και στον κάμπο. Η Φορτέτζα ήταν ένα κλασικό φρούριο απόλυτα οργανωμένο με κατοικίες, στρατώνες, αποθήκες και καταφύγια. Κατασκευάστηκε για να προφυλάσσει το Ρέθυμνο από τυχόν επιθέσεις.

Αρχαιολογικό Μουσείο (2831 0 29975)

Το Αρχαιολογικό μουσείο βρίσκεται στην περιοχή που είναι το Κάστρο της Φορτέτζας, στο Ρέθυμνο. Μπορείτε να δείτε διάφορα ευρήματα που προέρχονται από τη Νεολιθική και Ρωμαϊκή εποχή, μεταξύ των οποίων μια εξαιρετική συλλογή νομισμάτων, κοσμήματα και διάφορα εργαλεία. Υπάρχει επίσης και μια συλλογή με κεραμικά είδη, από τη Μινωική εποχή. Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά, 8.30πμ-3πμ, εκτός από Δευτέρα.

Εκκλησαστικό Μουσείο

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο, βρίσκεται στην Πλατεία Μητροπόλεως, στο Ρέθυμνο. Ιδρύθηκε το 1994 και διαθέτει πολλά εκκλησιαστικά σκεύη των τελευταίων 150 χρόνων, άμφια και ιερά κειμήλια.

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο (2831 0 23667)

Μπορείτε να το επισκεφτείτε καθημερινά, εκτός από Κυριακές, στο κτίριο όπου στεγάζεται στο κέντρο της πρωτεύουσας. Υπάρχουν διάφορα παραδοσιακά αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων όπως κεραμικά, κεντήματα, χειροποίητα υφαντά, δαντέλες και παραδοσιακές ενδυμασίες.

Μονή Αρκαδίου (2831 0 83116)

Η Μονή Αρκαδίου είναι από τα πιο σημαντικά μνημεία στη Κρήτη και στην Ελλάδα. Η ιστορική της σημασία χρονολογείται στα 1866, που το νησί βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή. Οι Τούρκοι έστειλαν στρατιώτες στην περιοχή και οι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στη Μονή για να προστατευτούν από τη λεηλασία. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους Τούρκους να επιτεθούν στο μοναστήρι. Οι κάτοικοι αποδεικνύοντας τον πατριωτισμό και τον ηρωισμό τους πυρπόλησαν μόνοι τους το μοναστήρι, σκοτώνοντας Τούρκους και Έλληνες. Είναι ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα αυτοθυσίας στην Ελληνική ιστορία. Μπορείτε να την επισκεφτείτε καθημερινά 8πμ-8μμ το καλοκαίρι και 9πμ-6μμ το χειμώνα.

Μονή Πρέβελη (2832 0 31246)

Θα τη συναντήσετε στο νότιο τμήμα του νομού, μετά τον ποταμό Κουρταλιώτη, στο χωριό Ασώματος. Εκτείνεται σε μήκος 3 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει 2 μοναστήρια. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα εκκλησάκια του Αγίου Ιωάννη και να θαυμάστε τις μοναδικές εικόνες. Η μονή Πρέβελη έχει μεγάλη ιστορική σημασία γιατί αποτελούσε καταφύγιο τις εποχές που το νησί ήταν υπό κατοχή. Από την αυλή θα έχετε μια εξαιρετική πανοραμική θέας προς το Λιβυκό Πέλαγος. Μπορείτε να πάτε καθημερινά 9.00πμ μέχρι τη Δύση του ηλίου, με εξαίρεση τις ώρες 1.30-3.30 πμ, που η Μονή κλίνει.

Φαιστός

Η Φαιστός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης και όλης της Ελλάδας. Τα μνημεία χρονολογούνται στη Μινωική εποχή. Θα τη βρείτε στον κάμπο της Μεσαράς και μπορείτε να πάτε καθημερινά από τις 8.30πμ μέχρι τις 3.00πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου