Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Γεροπόταμος

Αποτέλεσμα εικόνας για γεροποταμος ρεθυμνο
Βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, κάτω από τη γέφυρα του Γεροποτάμου, στον εθνικό δρόμο που οδηγεί στο Ηράκλειο. Είναι μια μικρή γραφική παραλία με άμμο και βότσαλο. Είναι αρκετά βαθιά και είναι κατάλληλη γι αυτούς που ξέρουν κολύμπι. Η παραλία είναι εντυπωσιακή με πεντακάθαρα νερά, ομπρέλες και ένα εστιατόριο που σερβίρει μοναδικά πιάτα της κρητικής κουζίνας.




Μπαλί

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλι ρεθυμνο
Το χωριό Μπαλί βρίσκεται σε απόσταση 34 χιλιομέτρων ανατολικά του Ρεθύμνου, στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Μπορείτε να μεταβείτε εκεί από τον εθνικό δρόμο Ρέθυμνου-Ηρακλείου. Το χωριό έχει γίνει ιδιαίτερα τουριστικό τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολλές, μικρές όμορφες ακτές με πεντακάθαρα, γαλάζια νερά και πολλά γραφικά λιμανάκια.





Πρέβελη

Αποτέλεσμα εικόνας για πρεβελη ρεθυμνοΗ παραλία Πρέβελη, βρίσκεται κοντά στην πασίγνωστη Μονή Πρέβελη και απέχει 40 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα του Ρεθύμνου. Είναι η πιο ειδυλλιακή παραλία του νομού και σίγουρα θα μαγευτείτε από την εξωτική ομορφιά της! Διάφανα κρυστάλλινα νερά, το Δέλτα του ποταμού Κουρταλιώτη, άγρια βλάστηση, φοίνικες, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό στην παραλία Πρέβελη. Υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες καθώς και εστιατόρια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.



'Αγιος Παύλος

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παυλος ρεθυμνο
Βρίσκεται σε απόσταση 58 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο και 50 χιλιομέτρων από την Αγία Γαλήνη. Επισκεφτείτε την αν θέλετε να αποδράσετε σε μια ήρεμη παραλία μακριά από τον πολύ κόσμο και τη φασαρία. Μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στα μικρά βοτσαλάκια της και να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά της. Στο χωριό του Αγίου Παύλου υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και ταβέρνες για τη εξυπηρέτηση σας.



Τριόπετρα

Αποτέλεσμα εικόνας για τριοπετρα ρεθυμνοΗ παραλία της Τριόπετρας βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια του Ρεθύμνου, κοντά στο χωριό 'Αγιος Παύλος. Πήρε το όνομά της εξαιτίας των τριών μεγάλων βράχων που υπάρχουν στην ακτή. Είναι περισσότερο δημοφιλής στους ντόπιους και όχι στους τουρίστες, συνδυάζει την ησυχία για όσους θέλουν να χαλαρώσουν σε μια απομονωμένη παραλία, αλλά και την άνεση αφού υπάρχουν εστιατόρια και ξενοδοχεία στην ανατολική ακτή. Αξίζει να την επισκεφτείτε για να θαυμάσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.


Αγία Γαλήνη

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια γαληνη ρεθυμνοΤο ψαροχώρι της Αγίας Γαλήνης απέχει 58 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και διαθέτει 2 από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Είναι πλήρως οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες και είναι πολύ δημοφιλείς. Το καλοκαίρι είναι γεμάτες από κόσμο που κολυμπά στα ρηχά νερά τους. Προσφέρουν δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες και μπαράκια, στα οποία μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.




Πάνορμος

Αποτέλεσμα εικόνας για πανορμος ρεθυμνοΗ παραλία του Πανόρμου βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρεθύμνου, στο ομώνυμο χωριό. Έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και για αυτό είναι άψογα οργανωμένη. Θα ενθουσιαστείτε από τη μοναδική τοποθεσία και τα γραφικά λιμανάκια.







Αποτέλεσμα εικόνας για αδελε ρεθυμνο παραλιαΑδέλε

Βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη του Ρεθύμνου και γι αυτό είναι πολύ δημοφιλής. Είναι αμμώδης ακτή, με χρυσαφένια άμμο και τιρκουάζ νερά, στα οποία θα θέλετε να κολυμπάτε με τις ώρες! Στο κοντινό χωρίο Αδελε μπορείτε να βρείτε ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και κάποια ξενοδοχεία για τη διαμονή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου